Pynta altanen inför sommaren

Nu är äntligen sommaren här och den som har en altan vill nog tillbringa all tid som går där. Med enkla och billiga medel kan du göra fint på altanen med trevliga möbler, färgglada kuddar och varma, mjuka plädar. Möbler i konstrotting tål vatten bra och är lätta att hålla rena. Har du en loungegrupp med ett större bord kan du ha en stor djup skål full med sommarblommor i. Dessa kan bytas ut allteftersom de vissnar, nu när det finns mängder med vackra blommor att plocka på våra ängar. Du kan också plantera sommarblommor som till exempel petunior, pelargoner, stjärnöga, dahlia och tvillingsporre i en eller flera krukor.

Plantera i krukor

Du kan även plantera i olika stora krukor och ställa dem antingen på altangolvet, på brickbord eller själv tillverka små blomsterbord av betong eller trä. När du planterar blommorna tillsammans bör du tänka på hur mycket sol de vill ha och även hur mycket bevattning blommorna behöver. Planterar du på detta sätt blir blommorna lättare att sköta och kommer även trivas bättre tillsammans.

Cafégrupper

I taket kan du hänga upp amplar, det finns vackra färdigplanterade hos blomsterhandlare i olika storlekar och färgkombinationer. Ju mer blommor desto vackrare och mysigare blir din altan. Har du en mindre altan där ingen stor loungegrupp får plats är det snyggt med små runda cafébord och stolar till dem. Placera flera bord och stolar lite varstans på altanen. Har du besök av flera samtidigt är det bara att ställa ihop borden och stolarna och på så sätt blir alla samlade. Dessa cafégrupper finns numera i trevliga pastellfärger och då kan du antingen ha alla i samma färg eller ha flera olika trevliga färger. Häng gärna en pläd i samma färg över stolarna om det blir kallt. Kuddar och plädar blir blöta av regn och därför kan du stoppa ner dem i en plastlåda.

Leave a Reply

bookshelf