Broccoli är en bra pallkrageväxt

Odla i pallkragar

Att odla i pallkragar har blivit något av en folkrörelse i Sverige. Det beror på att det är en smart odlingsmetod som inte kräver någon erfarenhet. Det är bara att sätta igång. Pallkragar är egentligen framtagna för att fungera som en slags ram på en lastpall. Så att mindre gods kan fraktas, med till exempel en truck, utan att riskera att falla av. När de inte används kan de fällas ihop så att de inte tar upp så mycket plats. I den här texten ska vi ge dig tips på hur du odlar i pallkragar.

Fördelar med pallkragar

snart går det att odla oljeväxter även i Norrland visar en spännande forskarupptäckt. Det händer alltså mycket när det gäller forskning och utveckling inom odling. Även enkla, praktiska lösningar kan dock förenkla vardagen för alla odlingsintresserade. Med pallkragar får man en odling som tar upp liten plats och som lätt kan flyttas när man tröttnat på den. Pallkragar är relativt billiga och har ofta ett andrahandsvärde när du inte längre vill ha dem. Pallkrageodling kan ge mycket stora skördar om de placeras i soligt läge och är ett enkelt sätt att odla eftersom ogräs inte riskerar att ta över på samma sätt som när man odlar på marken.

Så kommer du igång

Om du köper nya obehandlade pallkragar är det en bra idé att skydda dem med en trävårdande produkt på insidan. På så vis håller de mycket längre. Utsidan kan du gärna måla i en färg som du tycker passar in i omgivningen. Genom att montera flera pallkragar ovanpå varandra för du en upphöjd odlingsbädd där växternas rötter kan utvecklas ordentligt. Det ger bra förutsättningar för goda skördar, särskilt om du använder jord av hög kvalitet. Pallkragar kan vara ett bra sätt att experimentera med olika grödor men du kan även ha perenna växter som växer sig större och finare för varje år.

Leave a Reply

bookshelf