Träning i trädgården

Om du har en trädgård kan du skippa gymkortet och träna utomhus. Det är inte bara billigare att träna ute i din egen trädgård, det är även bra för dig att vara mer utomhus i friska luften. Du kan definitivt få till effektiva och roliga träningspass utomhus. Om du dessutom investerar i några hantlar kan du få ännu mer ut av träningen än om du bara använder dig av kroppsvikt. När det blir vinter och kallare ute kan du träna inomhus med dina hantlar. Hantlar är det ultimata träningsredskapet eftersom du kan använda dem till väldigt många övningar. Om du har plats kan du köpa ett hantelställ med olika vikter på hantlarna eller så kan du köpa hantlar med viktskivor som gör att du kan ändra tyngden. Förvara hantlarna inomhus och när du ska träna ute tar du med dem. När du tränar i trädgården kan du fixa till en speciell träningsplats där du kan hålla till.

Fördelaktigt för kroppen att träna ute

Att träna utomhus har många fördelar. Din mentala hälsa gynnas av att du tränar ute. Syre och frisk luft gör att din kropp mår bra och du får dessutom D-vitamin som är viktigt, speciellt på vintern då det blir mörkare. När du tränar ute stärks även ditt immunförsvar, vilket är väldigt bra. Du kan få en känsla av pigghet när du tränar ute och få mer energi i jämförelse med när du tränar inomhus. Generellt mår människor bra av att vistas utomhus, bland annat sjunker blodtrycket. Naturen har en lugnande effekt på människan även om du tränar och blir fysiskt ansträngd.

Njut av din egen trädgård

När du tränar i din trädgård får du njuta av den på ett annat sätt. På sommaren är det extra härligt att träna där, speciellt om du odlar och har massor med blommor. Det kommer definitivt att få dig på gott humör.

Leave a Reply

bookshelf