Allt om trädgård och trädgårdskötsel

Att ha en trädgård är både lugnande och vackert! En trädgård behöver en del skötsel, men det behöver inte vara så krångligt som man tror. I en trädgård kan man ha blommor, fruktträd, odla grönsaker och örter, buskar och andra träd.

Hur tar man hand om sin trädgård?

En trädgård behöver omsorg och skötsel med sin variation av växtligheter och grödor. Hur mycket arbete som krävs, beror på vad man har planterat och odlat. En trädgård kan ha till exempel vackra blommande buskar. Har man svårt att bestämma sig vilka buskar man vill ha, finns det bra tips på vackra blommande buskar samt hur man sköter dem. Magnolian är ett exempel som blommar otroligt vackert på våren! Om det blir för mycket jobb med trädgården hemma, kan man få hjälp med sin trädgård och skötsel genom smarta tjänster! Om man är helt ny med sin trädgård kan man få god vägledning för nybörjaren inom trädgård och tips. Ett bra råd till nybörjaren är att gärna odla något som växer upp snabbt och som man faktiskt använder. Man ska alltid se till att klippa gräset regelbundet, samt trimma buskar, träd och kratta löv vid behov. Det kan vara smart att vattna med automatisk vattenspridare till vissa växter som kräver mer vatten i sommarvärmen.

Trädgårdens betydelse för vardagslugnet

En trädgård ger lugn, avkoppling och distans till det hektiska vardagslivet, lite som ett miniparadis. Forskning visar att trädgård och natur har en positiv inverkan på hälsan och minskar stress. Man har sett att patienter tillfrisknar fortare i det gröna och dagisbarn får bättre motorik och högre koncentrationsförmåga. En vacker trädgård är även en fördel för det sociala livet. Gäster som kommer och hälsar på kan ta del av det vackra som man har skapat. Något som är mycket populärt på somrarna är en trädgårdsfest! Då finns det smarta tips för en härlig trädgårdsfest som kommer att blir mycket uppskattad. Alla kan inte ha en trädgård hemma, om man till exempel bor i lägenhet. Dock finns det vackra trädgårdar att besöka på sommaren som Fjällbotaniska trädgården i Västerbottens Hemavan, Sollidens slottspark, Sofiero slottsträdgård eller Botaniska trädgården i Göteborg. Vi behöver alla ibland omge oss med grönska och helande natur.

Leave a Reply

bookshelf