Längtar du också till trädgården i januari?

Är det grått och kallt ute med vinter och kyla? Och kliar dina fingrar och du bara måste få utlopp för ditt intresse för trädgård? Här kommer bästa tipsen för hur du hanterar vinterstressen av att inte kunna plantera ute i din trädgård!

Kryddträdgård

Det går enkelt att hitta en tom plats i sitt kök och påbörja projektet kryddträdgård. Satsa på att hitta små krukor som passar till ditt kök, eller varför inte köpa ett mini växthus för kryddväxter? När detta är klart är det bara att bestämma vilka kryddor som ska odlas. Är du en som lagar mycket italienskt och älskar basilika? Eller suktar du efter en härlig fransk kryddblandning med bland annat timjan och rosmarin? Det finns så mycket att välja mellan! När det kommer till plantering är det enklaste självklart att köpa en färdig planta. Men för den som kan tåla sig lite och kanske till och med njuter av att se något växa fram, är det frön som ska köpas och planteras.

Pynta ditt hem grönt

Precis som rubriken låter, är det enkelt att stävja sitt suktande efter sin trädgård genom att pynta sitt hem grönt med hjälp av en massa plantor – eller varför inte färgsprakande om du är en som älskar olika sorters blommor! Vad du än önskar är det bara att bege sig till närmaste blomsterbutik och inhandla antingen plantor eller frön. Snart har du en djungel – eller varför inte ett litet växthus – inomhus i ditt hem!

Inspiration

Ett annat alternativt tidsfördriv då vintern ligger runt knuten är att leta inspiration för kommande planteringssäsong. Det finns massvis med tidningar och bloggar som trädgårdsfantaster kan titta igenom för att hitta ny inspiration till sin egen trädgård. Letar du efter tips på nya plantor och hur de skulle fungera hemma i din miljö? Eller vill du kanske till och med bygga något som ett växthus i din trädgård? Att göra din trädgård vacker är även ett sätt att investera i dina fastigheter. Låt dig inspireras och dröm dig bort!

Sticklingar

Något som blivit mycket populärt är att få sticklingar av vänner och bekanta. Vad är då en stickling? Det är en avklippt rot eller stam av en växt. Idén med detta är att sticklingen ska planteras ner i en liten kruka med jord, alternativt sättas i vatten beroende på vilken typ av växt det är. Eftersom olika växter kräver olika är det bra att höra sig för vad som gäller just din stickling. Att ge och få sticklingar är ett mycket bra sätt att få än fler plantor hemma utan att behöva köpa upp en hel blomsterbutik. Därutöver är det även ett bra sätt att förbereda inför vårens plantering. Sätt sticklingar i jord som blir till de växter som du sedan önskar plantera ute i din trädgård. På så vis kan du stävja ditt behov av att plantera och samtidigt planera och se fram emot kommande trädgårdssäsong.

Leave a Reply

bookshelf