Ta med trädgården in!

Det är både roligt och avslappnande att skapa en trädgård och visst är det något speciellt med att se det man själv har sått, vattnat och skött om slå ut i full blom. Att spendera tid i grönskan gör oss lugnare, mer harmoniska och ger lite extra livsglädje, men varför inte ta med den glädjen in i hemmet? Inred med växter och blommor för att skapa en plats där naturen råder, året runt. Ett hem fyllt med växter får ett jordnära intryck och ger en känsla av att vara ombonat, men det finns även andra fördelar med att inreda med växter. Luftkvaliteten blir till exempel bättre när vi har plantor hemma, samtidigt som vi faktiskt får en helt unik inredningsdetalj eftersom ingen växt är den andra lik.

Inred med små träd

Någonting som är riktigt fint är att inreda med små träd i olika former. Har du turen att bo i en bostad som får mycket sol kan du till exempel inreda med små söta citrusträd. Har man tur får man till och med frukter, men även bladen är mycket dekorativa. Gillar du medelhavstemat, inred med olivträd och förstärk intrycket genom att välja vit och blå dekor med lite marina dekorationer. Ett olivträd kan både vara litet och stort, vilket innebär att du kan ställa det som en bordsdekoration eller ha en hel hörna fylld med ett större träd. Den vackra grågröna färgen på bladen är lika fin året runt. Om du hellre vill ha ett asiatiskt tema, fundera på om Bonsai-träd kanske vore något för dig? Det kräver lite underhåll med dessa träd, men det skapar verkligen en vacker och iögonfallande effekt att ha dessa miniatyrträd i blickfånget.

Växter för varenda rum

Alla rum kan ha växter, även om man inte ska ha vissa växter i vissa rum. I vardagsrummet kan man i princip ha vilka växter som helst, så länge det inte blir för varmt eller för kallt. I badrummet är det dock viktigt att välja växter som tål fukt och väta, till exempel fetbladsväxter. Murgröna, klätterkalla, orkidéer och doftranka är också utmärkta att placera i badrummet. Att hänga dem i en ampel är oftast ett bra val eftersom många inte har så stort utrymme i badrummet. När det kommer till växter vid en kontinentalsäng i sovrummet är det ett utmärkt val att välja en växt som förbättrar sömnkvaliteten och renar luften. Fredskalla är en fantastisk växt som är en luftrenare och tar bort skadliga ämnen från luften. Gullranka och Ampellilja är två till exempel som renar främst formaldehyd.

Leave a Reply

bookshelf